Palveluja Sunilassa

Sunilan asuinalueella ja lähistöllä on sekä arjen palveluja, että valinnanvaraa juhlapaikoista. Tehtaanjohtajan asuintalo Kantola ja sen pehmeälöylyinen hirsinen rantasauna on vuokrattavissa Kotkan kaupungin asiakaspalvelu Ruorista. Lue lisää Kantolan tiloista täältä.

EKA:n lämpökeskuksessa toimiva korttikotiyhdistys Alvariska on avoinna arkipäivisin klo 8 - 15. Muina aikoina tila on mainio juhlien järjestämiseen ja Alvariskasta voi tilata ruoat ja kakut isommallekin ryhmälle sopuhintaan.

Sunilan Pirttiä ylläpitää ja vuokraa Sunilan Sisu. Pirtin salissa on perinteisen seurantalon tapaan korkea katto ja esiintymislava. Kahvion puolelle voi kätevästi kattaa kahvit ja ruokailun isoillekin ryhmille.

Liikekeskuksessa saavuttaessa Sunilaan voi nauttia oluen legendaarisessa keskiolutbaari Pikku Sinissä. Lämminhenkinen kantapaikka järjestää myös elävän musiikin tapahtumia. Nälän yllättäessä illalla suosittelemme lämpimästi viereisen pizza-ravintolan tarjontaa. Lounasaikanakin vilkkaassa ravintolassa on erinomainen ruokalista ja harrastajille biljardipöytä.

Lähin ruokakauppa on Metsäkulman K-market osoitteessa Pokakuja 1. Karhulan keskustassa on tori, enemmän kauppoja, kahviloita, leipomoita ja apteekkeja. Toripäivinä, keskiviikkona ja lauantaina, kannattaa hakea lähitilojen herkkuja ja paikallista leipää, ja nauttia possot ja kahvit. 

Karhulan linja-autoasemalta on n. 3 km kävelymatka Sunilaan. Useita paikallisbussilinjoja kulkee Karhulan linja-autoaseman kautta ja taksiasema on sen kupeessa. 

Linja 1 Kotka-Hamina pysähtyy Rauhalan koulun kohdalla (n. 2,3 km). Linjojen 5B ja 25T bussit kulkevat Ratakatu-Sunilantietä pitkin, sekä linja 6 Metsäkulman puolelta Hallantietä pitkin. Kotkan seudun bussiaikataulut ja reitit voi tarkistaa osoitteesta www.kotkanaikataulut.fi/kotka/. 

 
 
Kantola AULA kuva Rurik Wasastjerna.jpg

Kantola

Vuonna 1937 valmistunut Alvar Aallon suunnittelema Kantola on Sunilan alueen helmi. Kaksikerroksinen ja avara tehtaanjohtajan taloksi rakennettu Kantola on oiva paikka jopa 100 hengen tilaisuuksien järjestämiseen. Kantolan voi vuokrata Kotkan Kaupungin Asiakaspalvelu Ruorista, mieluiten sähköpostitse tilanvaraukset (at) kotka.fi. Tarkemmat ohjeet löytyvät Kantolan sivulta. Tarjoilut voi tilata pitopalveluyrityksiltä juhlan luonteen mukaan. Kantolan yhteydessä tai erikseen voi vuokrata myös Kantolan rantasaunan. Lisätietoja tiloista voi kysyä Pro Sunilan päivystäjältä numerosta 044 244 7702.

 
KANTOLA rantasauna ja Sunilan tehdas kuva Rurik Wasastjerna.jpg

KAntolan sauna

Kantolan rantasaunassa on mukava viettää iltaa ja nauttia hirsirunkoisen rakennuksen lempeästä ja hämärästä tunnelmasta. Keittiöllä varustettuun rantasaunaan mahtuu n. 15 vierasta. Tuvan ikkunoista ja terassilta voi ihailla valopatsaana puhisevaa Sunilan tehdasta. Kantolan rantasaunan voi vuokrata Kotkan Kaupungin Asiakaspalvelu Ruorista, lähetä mieluiten sähköposti osoitteeseen: tilanvaraukset (at) kotka.fi. Tarkemmat ohjeet löytyvät Kantolan sivulta. Saunan voi vuokrata yhdessä Kantolan kanssa tai erikseen. Lisätietoja saunasta voi kysyä Pro Sunilan päivystäjältä numerosta 044 244 7702.

 
Sunilan Pirtti kuva Rurik Wasastjerna.jpg

seuratalo Sunilan pirtti

Vuonna 1901 rakennettu seuratalo Pirtti on ainoa vanhan puutaloalueen säilynyt rakennus. Vuonna 1938 Alvar ja Aino Aalto laativat pirtille muutos - ja sisustussuunnitelmat. Nykyisin rakennus on Sunilan Sisu Ry:n ylläpitämä ja seuran toimesta kauttaaltaan remontoitu. Seuratalo Pirtti on vuokrattavissa seuran internetsivuston kautta. Pirtti sopii esimerkiksi perhejuhlien tai kokousten järjestämiselle, tilaa löytyy noin 120 henkilölle ja keittiö on hyvin varusteltu. 

 
av 3840.jpg

Korttelikoti Alvariska

Kotkan korttelikotiyhdistys Ry:n ylläpitämä korttelikoti Alvariska sijaitsee arkkitehtuuriltaan upeassa EKAN lämpökeskuksen rakennuksessa, osoitteessa Harjukatu 2. Korttelikoti on kylän yhteinen olohuone, minne voi poiketa kahville arkipäivisin klo 8-15. Lounasta tarjoillaan arkipäiväisin. Korttelikodista saa monenlaista arjen apua vaikkapa suursiivoukseen. Korttelikodin tiloissa voi myös järjestää juhlia tai kokouksia aukioloaikojen ulkopuolellakin, ja tilata herkut keittiön väeltä. Lue lisää palveluista Alvariskan nettisivuilta.

 

Baari pikku-sini

Pieni ja originaali baari Pikku-Sini palvelee hurmaavan emäntänsä Lean ja isäntänsä Ossin johdolla osoitteessa Sunilantie 15. Entisessä kaupparakennuksessa on vieressä myös kampaamo ja pizzaravintola. Pikku-Sinissä on loisto jukeboxi ja elävän musiikin iltoja säännöllisesti. Jo edesmenneen Kotkan Kertun lisäksi Pikku-Sini mainitaan M.A.Nummisen keskiolutpaikkoja esittelevässä legendaarisessa kirjassa Baarien mies. Nykyään paikassa on A-oikeudet.

 

Ravintola PIZZA EXTRA

Pizza Extra -ravintolassa tarjoillaan mm. hurjan suuriakin pizzoja, salaatteja, tex mex -annoksia, kebab-ruokia ja hampurilaisia. Paikassa on kelpo biljardi-pöytä ja tilauksia voi tehdä myös kotiinkuljetettuina.

 
Hiihtolatu kulkee kentän ympäri EKAn kerrostalojen ohi kuva Noora Kiili.jpg

Urheilukenttä

Sunilassa on pitkä urheiluhistoria. Se jatkuu yhä aktiivisessa käytössä olevalla Sunilan urheilukentällä. Kenttää käyttävät asukkaat, lähialueen koulut, yksittäiset urheilijat ja seurat. Pallopelien lisäksi kentällä voi harjoitella kiekon ja moukarin heittoa. Talvisin kentällä on pieni luistelurata ja hiihtolatu. Leikkikentällä on kiikut, juna-liukumäki ja muuta kivaa. Pulkkamäki on joka talvi kovassa käytössä.

 
Äijänniemen uimaranta kuva Noora Kiili.jpg

Äijänniemen uimaranta

Sunilasta n. 2km päässä sijaitsee Äijänniemen uimaranta. Luonnonkivinen mäntykankainen hiekkaranta on n. 100 metriä pitkä ja soveltuu erinomaisesti myös pienten lasten perheille matalan rantaosuuden ansiosta. Alueella on mm. pukusuojat, WC, jätehuolto ja grillipaikka. Rannalla on myös mahdollisuus rantalentopallon pelaamiseen. Rannan lähimaasto on  kaunista mäntykankaista ulkoilualuetta.