Oily Rag Day: lämpökeskuksen autotalleilla päristiin moottoriajoneuvojen historiaa

Ensimmäisen kerran järjestetty Oily Rag Day -moottoriajoneuvojen näyttely oli upea yhdistelmä historiallisisa kulkupelejä ja kylätapahtuman leppoisaa tunnelmaa. Valliniemen lämpökeskuksen omistaja Mika ystävineen kokosi paikalle mitä hienoimpia autoja, sivuvaunu-moottoripyöriä, pappatuntureita, pakuja, ruohonleikkureita, Fazerin vanhan pakettiauton ja traktoreita.

Erityisen upea oli tehtaanjohtajan Svanlundin musta Chrystler. Paikan päällä kävi myös kyseisen tyylikkään auton automekaanikko. Nyt jo eläkettä nauttivalta Mäkelän asukkaalta kuultiin moottorin ominaisuuksiin ja huoltoon liittyen varmasti parasta saatavilla olevaa tietoa.

Myös pääministeri Ahti Karjalaisen vanha Chrystler 70-luvulta nähtiin. Pihan puolella kuultiin veneen moottorin putputusta, kun aito Vaasan Olympia vuosimallia -49 kävi leppoisasti käsikäynnistyksellä.

Tarjolla oli Riston reseptillä tehtyä hernesoppaa ja kahvilan antimia sekä loppuillasta musiikkia Alabama Mississippi -tyyliin. Kiitos järjestäjille, Mika ja Reija olette tehneet huipputyötä alueen maamerkkirakennuksen kunnostamiseksi!