Kantola soi! yhdistää musiikin ja arkkitehtuurin

Kantola soi! -konserttisarja 1.0 Tuigu Nuevo

Kantola_soi_konserttisarja_ILMO_126x70mm.jpg


Tuigu Nuevo aloittaa uuden konserttisarjan Sunilan johtajan entisessä asunnossa.

Kantola soi! on konserttien sarja Sunilan johtajan entisessä asuintalossa Kantolassa. Konserttisarjan aloittaa Tuigu Nuevo -yhtye torstaina 27.9. kello 18 alkaen. Tuigu Nuevon nokkamiehenä taituroi kitaristi Juha Björninen.

Syksyn aikana on kaikkiaan neljä konserttia, joissa esiintyy kotkalaisia muusikoita erilaissa kokoonpanoissa. Muut konserttipäivät ovat perjantai 26.10., torstai 22.11. ja torstai 20.12. kello 18.

Konsertit järjestää Pro Sunila -yhdistys, joka vaalii Alvar Aallon arkkitehtuuriperintöä. Konserttisarja liittyy tavoitteeseen saada Kantolalle nykyistä enemmän käyttöä, johon yleisöllä on mahdollisuus päästä. Kantola on nykyisin Kotkan kaupungin kokonaan omistama.

Musiikkielämysten lisäksi konserttitapahtumat tarjoavat mahdollisuuden tutustua vuonna 1937 valmistuneeseen Kantolaan, joka toimi tehtaanjohtajan asuntona 80-luvulle saakka.

Ota tuigu murheeseen!

Tuigu Nuevo esittää musiikkia, jota on vaikea kuvailla yhdellä tai kahdellakaan sanalla. Se on koettava.

Yhtye ammentaa vaikutteita niin suomalaisesta kansanmusiikista, latinalaisista rytmeistä kuin afroamerikkalaisesta Motown-musiikistakin.

Sukulaisuutta Tuigu Nuevo tunnustaa 1970-luvun Piirpauke-tyyliin. Juha Björninen taituroi aikoinaan myös Piirpaukessa. Yhteistä yhtyeille on myös se, että molempien nimi tulee karjalan kielestä. ´Tuigu´ tarkoittaa valoa, sydämen lyöntiä, oivallusta, mutta myös juhlaryyppyä. ´Piirpauke´ puolestaan tarkoittaa hälinää tai meteliä.

Omassa tyylilajissaan Tuigu Nuevo on ainutlaatuinen. Juha Björninen vakuuttaa kuulijoille, että yhtyeen musiikki kyllä selvittää itse itsensä.

Uusi tuleminen

Helsinkiläisyhtyeenä vuonna 2010 aloittanut Tuigu Nuevo vaikeni pari vuotta sitten kahdesta syystä. Siksi, että Juha Björninen muutti takaisin kotiseudulleen Karhulaan, mutta varsinaisesti siksi, että rumpali Jukka Wasama kuoli äkillisesti.

Tänä kesänä Tuigu Nuevo syntyi uudestaan eteläkymenlaaksolaisena yhteistyönä. Ensi esiintyminen uudella Tuigu Nuevolla oli Haminassa Tattoo-tapahtuman aikaan. Uutta on laulusolistin mukaantulo kokoonpanoon.

Björnisen lisäksi Tuigu Nuevossa esiintyvät Ella Tepponen (laulu), Harri Ruotjoki (basso), Otto Tikkanen (piano).

Kantola sijaitsee osoitteessa Kantokatu 5, Sunila. Liput konserttiin ovat 10 euroa (sisältää käsiohjelman, kahvin ja pullan). Ennakkovaraukset numerosta 044 244 7702.

Lisätietoja: Pro Sunila -yhdistys / Eija Anttila (vpj.) 045 124 6462.

Torstai-illan 27.9.2018 kuva- ja videotallenteita © Natasha Varis