Kantola soi! -konserttisarja 3.0

Sunilan Kantolassa torstaina 22.11. kello 18.00 alkaen

Kantola_soi_konserttisarja_03_bandMOSPE_22112018_Fb_banneri_2000x1000pix.jpg

Kantola soi! -konserttisarja 3.0 #bandMOSPE

Marjot Siikasaari, laulu
Otto Tikkanen, piano
Samir Geper, rummut
Pekka Lappalainen, huilu
Erkki Siikasaari, kontrabasso

Kantola soi! -konserttisarjan kolmas konsertti on kaksiosainen kokonaisuus. Ensimmäinen osa koostuu ranskalaisen Claude Bollingin 7-osaisesta instrumentaalisesta teoksesta. Konsertin jälkimmäisellä puoliskolla orkesterin eteen astuu Marjot Siikasaari, joka tulkitsee iki-ihania iskelmiä ja laulelmia.

Claude Bollingin teoksessa Sarja huilulle ja jazz-piano -triolle (1973) yhdistyy kaksi täysin erilaista musiikin tyyliä, klassinen ja jazz.

  • Kappaleessa huilistin täytyy soittaa tarkoituksella klassisella tyylillä, mikä saa aikaan hetkittäin myös humoristisia piirteitä, huilisti Pekka Lappalainen sanoo.

  • Jazz-triolta vaaditaan puolestaan suurta joustavuutta, kun se joutuu soittamaan vuoroin jazzia ja klassista.

Lappalainen löysi Bollingin kappaleen sattumalta etsiessään ranskalaisen huilistin Jean-Pierre Rampalin esityksiä Youtubesta. Rampalia Lappalainen pitää ensimmäisenä ”opettajanaan”, sillä hän sai 10-vuotiaana isältään sekä huilun, että Rampalin levyn.

  • Kuuntelin levyä innokkaana, ja minulle jäi halu pyrkiä soittamaan samanlaisella selkeällä, kirkkaalla soinnilla ja sujuvalla tekniikalla kuin Rampal.

Jazz-triossa soittavat Otto Tikkanen (piano), Samir Geper (rummut) ja Erkki Siikasaari (kontrabasso).

Marjot Siikasaari on esiintynyt erilasilla estradeilla ja kokoonpanoissa pian 60 vuotta. Ensimmäinen keikka oli Tampsan lavalla, eikä Marjot muista siitä muuta kuin itse tekemänsä esiintymisasun: jokapojan lakanakankaasta tehty hame ja perhosella koristeltu T-paita.

Edelleen hän pitää musiikkia ja laulamista itselleen elinehtona ja sydämen täyttymyksenä.

  • Varsinkin kevättä kohti tulee tunne, että on ikään kuin pakko tehdä jokin konsertti, Marjot Siikasaari kertoo.

Kantola soi! -konserttiin Marjot on koonnut ohjelman kappaleista, joissa on tarina.

Mukana on monia Marjotin usein esittämiä tunnelmallisia kappaleita. Luvassa on muun muassa Kaj Chydeniuksen Sinua, sinua rakastan, Tapio Rautavaaran Päivänsäde ja menninkäinen, Laila Kinnusen tunnetuksi tekemä italialainen sävelmä Lazzarella ja juutalainen kansansävelmä Pojat.

Kantola sijaitsee osoitteessa Kantokatu 5, Sunila. Liput konserttiin ovat 10 euroa (sisältää käsiohjelman, kahvin ja pullan).

Lämpimästi tervetuloa!

Varaa lippusi ennakkoon numerosta 044 244 7702.

Lisätietoja: Pro Sunila -yhdistys / Eija Anttila (vpj.) 045 124 6462.

#bandMOSPE ja Marjot Siikasaari ©NATASHADESIGNFI

#bandMOSPE ja Marjot Siikasaari ©NATASHADESIGNFI